Veckans låt v.15

I veckan uppstod en större debatt på hiphopforumen i samband med Drakes intervju med XXL, där fokus låg på att han inte är den typiska rapparen. Debatten handlade i mångt och mycket om huruvida man kan göra bra framgångsrik rapmusik utan streetcred. Att vem som helst kan göra bra musik fastställdes ganska snart. Däremot är det få artister utan något som helst streetcred som lyckas med konststycket att sälja musik i större kvantiteter. Det finns idag ett undantag. Rick Ross.

Efter allt skitsnack Rick Ross har stått för genom åren har han nu mer eller mindre noll trovärdighet kvar. Trots detta har han tre album som debuterat på billboards förstaplats. För ingen kan ta ifrån honom att han kan rappa, och ett bättre öra för beats är det få som har.

Hans nästa projekt heter Teflon Don. Ett projekt få överträffar i förväntningar i dagsläget. Först singeln släpptes i veckan, Super High. Det är enligt Ricky själv en summer-breezy låt, vilket jag inte kan annat än hålla med om.

Det första man slås av är det välkomponerade beatet. Produktionen står legendariska DJ Clark Kent för. Med ytterligare scratches från Don Cannon. Beatet skulle lika gärna kunna vara ifrån något av Biggies klassiska verk. Vilket numer är lite av Rick Ross’ signum. Tidlösheten.

Därtill står Ne-Yo för en hook i perfekt samförstånd med resten av låten.

Rick Ross feat. Ne-Yo – Super High

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: